BURSA / ÇENE DOLGUSU

Çene, yüze şeklini veren en önemli bölge olarak belirtilebilir. Çenenin yüze göre kısa olması, burunu büyük gösterirken, uzun olması da tam tersine burnu minik gösterecektir. Yüzdeki orantı çene üzerinden sağlanır diyebiliriz.

Çene ucu dolgu uygulaması ile simetri bozuklukları kısa süre içerisinde çözülebilmektedir. Çene ucuna enjekte edilen dolgu maddeleri ile istenilen çene hattına sahip olunabilmektedir.

Yüz, dolgu uygulamaları açısından 3 bölgeye ayrılır. Birinci bölge alın ve göz çevresini, ikinci bölge yani orta yüz burun, yanaklar ve göz altlarını, üçüncü bölge ise ağız ve çene bölgesini içine alır.

Yüz değerlendirilirken hem önden hem de yan profilden bakılması gerekir. Yüzün üçüncü yani alt bölgesi yüz orantısında büyük önem gösterir. Çene kemiği küçük ve geride olan kişilerde hem gıdı hem de yanak görüntüsü ön plana çıkar.

Çene geriliği olan kişilerde alt dudak üst dudağa göre daha geridedir. Burun daha büyük gözükür. Gıdı bölgesi sanki yağ fazlalığı varmış gibi daha belirgindir. Bu durumda çeneye uygulanacak özel dolgular yani çene dolguları diğer adıyla jawline dolguları çene kontürünü belirginleştirerek ve çeneyi öne alarak bu görüntüyü azaltır veya yok ederler. Yanakla birleşmiş gibi gözüken gıdı bölgesi, uygulanan çene dolgusu ile birbirinden ayrılır.

Yüze profilden bakıldığında, çene orantısının yeterli olup olmadığına bakmak için burundan çeneye uzanan bir hat çizilir Eğer üst dudak bu hattın 4mm alt dudak 2 mm gerisindeyse çene geriliği yok demektir.