Lekenizin Türüne Göre Farklı Lazer Çeşitleriyle Tedavi 
Vücudumuzda özelliklede yüzümüzde çeşitli sebeplerle ve etkenlerle farklı tipde cilt lekeleri oluşabilir. Normal cilt renginden daha koyu ve belirgin şekilde oluşan bu cilt lekeleri yaşamımızı tehdit etmemekle birlikte bir takım estetik kozmetik problemlere sebep olmakta, hatta bazı kişilerin sosyal yaşamını da etkileyebilen bir takım psikolojik rahatsızlıklara yol açabilmektedir. Bu yüzden cilt lekelerinin tedavi edilmesi gerekmektedir.

Melanin cildimize rengini veren pigment maddesidir. Cilt lekeleri melaninin miktarının fazla olduğu bölgelerdir. Melaninin fazlaca yüksek miktarlarda belli bölgelerde toplanarak cilt lekeleri oluşturması çeşitli sebeplerden kaynaklanır. Bu lekelerin bazıları doğumdan itibaren, bazıları ergenlikte, bir kısmı yaşlanmayla, bir kısmı ise güneş ve dış etkenler sonucu cildimizde oluşan hasarlardan kaynaklanmaktadır.

Cilt Lekelerinin Çeşitleri

Pigmente lezyonlar: Epidermal pigmente lezyonlar: Lentigolar, kafeola lekeleri, çiller, nevosellüler nevüs, nevus spilus, seboreik keratoz, pigmente aktinik keratoz sayılabilmektedir.Dermal pigmente lezyonlar: Mavi nevüs, ota nevüs, ito nevüs, dermal ve epidermal pigment, kompound nevüs, postinflamatuar hiperpigmentasyon, melazma


Güneş lekeleri : Özellikle güneş koruyucu kullanmadan uzun süreli güneşe maruziyetde ve bazende süreden bağımsız olarak güneş lekeleri oluşabilir. Cilt kendini korumak amacı ile daha kalınlaşır ve melanin pigment üretimi artar,dolayısıyla leke oluşumunda artış görülmektedir.


Gebelik lekeleri (Melasma): Her ne kadar adı gebelik lekesi de olsa erkeklerde de görülebilir. Kullanılan doğum kontrol hapları, hormonel yapıları nedeniyle ve hamilelik sırasındaki hormonal değişimler, stres, prikolojik faktörler, melanin pigmentinin aşırı üretimine neden olur, melanindeki çoğalma ile birlikte güneşe en çok maruziyet gösteren yanak, alın ve çene gibi bölgelerde keskin sınırlı lekeler oluşabilir, melasma genetik yatkınlıkla birlikte hamileliklerde yeniden ortaya çıkabilir.


Çiller: En çok güneşin daha fazla etki gösterdiği yanak, burun, alın ve çene kısmında görülen bu lekeler açık ve ya daha koyu kahve rengi lekeler şeklinde olabilirler. Genelde güneşli mevsimlerde artarken güneş olmayan mevsimlerde azalma ya da hafifleme gösterirler.
Mantar hastalıkları : Bazı mantar enfeksiyonları, mantar hastalıkları ciltte lekelenmelere yol açabilmektedir.


Cafe au lait (kafeola) lekeleri: Sütlü kahve renkli olan bu lekeler doğuştan ve ya erken çocukluk dönemlerinde gelişir, boyutları çeşitlilik gösterebilen bu lekeler bazen tek başlarında olabilirler veya norofibromatozis hastalığının belirtisi olabilir.


Alerjik reaksiyonlar: Ağızdan alınan bazı ilaçlar ve ya topikal denilen (bölgesel) sürülen bazı krem tarzı ilaçlar hiperpigmentasyona yol açabilirler. Bazen hafif kızarıklık ve alerjik reaksiyon seviyesinde iken bazen daha ağır reaksiyonlar, bölgesel su toplamaları ve bölgesel lekelerin oluşumuna neden olabilirler.

Lazer ile Leke Tedavisi

Bu amaçla bir çok lazer kullanılmaktadır. Kliniğimizde Her cilt lekesi tipi için ayrı bir tedavi planlanmaktadır.